Zplattegrondaterdag 22 en zondag 23 oktober zijn er op twee plaatsen in Middelburg evenementen: het oude stadhuis op de Markt dat speciaal geopend is, waar het wijnfestival plaatsvindt, en op de Maisbaai, waar het schip de Halve Maen ligt (zie het kaartje).

Tussen deze twee locaties is er speciaal voor het weekend een wijnroute gemaakt die een aantal plaatsen die te maken hebben met de wijn(handel) met elkaar verbindt. Deze route is dit weekend voor een speciale festivalprijs te koop in het stadhuis en bij de Halve Maen.

In de route kijken we naar het verleden van Middelburg als historische wijnstad. Daarbij worden vragen beantwoord als ‘Waar stond het Wynkoopershuys?’, ‘Wat heeft de Oostkerk te maken met wijn? Wat is een Oxhoofd?, en ‘Waar nu auto’s over de N57 rijden, voeren vroeger de schepen volgeladen met wijn. Hoe zit dat?

 

Liefhebbers van een rondleiding met een gids worden dit weekend ook op hun wenken bediend. Niemand minder dan Ed de Graaf, schrijver van het boek ‘d’Guld Waerrelt; de wondere huisnaamwereld van Middelburg, heeft speciaal voor dit weekend zijn huisnamenroute gefocusd op de wereld van de wijn(handel).

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober geeft Ed de Graaf vanuit het oude stadhuis deze rondwandelingen exclusief voor het wijnfestival. Inschrijven is niet mogelijk; wie het eerst komt, mag zeker mee. Kijk voor vertrektijden op zaterdag en zondag bij het Wijnfestival.